Popis
Barva: Světle jantarová
Aroma/Chuť: Sametově zaoblené komplexní tóny lučních květin a sušeného ovoce
Destilace
Veškeré vinné hrozny jsou zpracovány dle evropských technologií. Používají se pouze odrůdy nejvhodnější pro danou mikrozónu: Tsiska, Tsolikauri, Goruli Mtsvane, Chinuri, and Rkatsiteli. Mají střední hodnoty cukru a kyselin a neutrální ovocnou chuť. Klasická technologie destilace lihovin za použití destilačního zařízení French Charente. Výsledkem jsou vysoce kvalitní lihoviny.
Zrání
Staření probíhá výhradně tradiční metodou, lihoviny jsou skladovány v 350 - 400 litrových dubových sudech. Mladý brandy destilát absorbuje látky z dubového dřeva a po oxidaci získává jedinečnou chuť a vůni. Když se destilát dostane do reakce s dubovým sudem a vzduchem, přibližně 3 % destilátů se vypaří tzv. andělskou daní.
Po dokončení fáze staření se jednotlivé brandy ve specifickém poměru harmonicky smísí a započne proces jejich asimilace v jedinečný nápoj. Tato část výroby probíhá výhradně v dubových sudech a trvá 4 až 12 měsíců.
Příběh
Produkce vína započala v Gruzii před tisíci lety, ale první gruzínská vinná pálenka spojená se jménem Davida Sarajishviliho se objevila až v 19. století.
Sarajishvili nejen že zavedl evropské vinařské technologie v Gruzii, ale také provedl studii gruzínského klimatu a půdy pro výběr správných odrůd vinných hroznů a vytvoření nejlepších mikrozón pro výstavbu vinic. Společnost byla založena v roce 1884 a v roce 1887 vyrobila svůj první produkt.
Práce Davida Sarajishviliho byla v letech 1889-1912 na mezinárodní scéně vysoce ceněna. V důsledku toho byla gruzínská brandy oceněna zlatými medailemi na výstavách v Paříži, Bruselu a Chicagu. V roce 1913 získala společnost výjimečný status: „Dodavatel paláce ruských císařů".
Doporučení
Dobrá brandy si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.