Barbosa Amado & Vicente
V roce 1966 se Paulino Barbosa Vicente a jeho bratranec Carlos Barbosa Amado, farmáři a obchodníci z ostrova Fogo, rozhodli koupit 1775 hektarů půdy na ostrově Santiago od původního portugalského vlastníka. Pozemek nejdříve využívali k pěstování banánů a kokosových palem na vývoz do Portugalska. V roce 1970 pak nainstalovali první destilační kotlík.
Od roku 2001 přeměnila rodina 35 hektarů obdělávaných banány a cukrovou třtinou na ekologické zemědělství. Ve stejném roce byl nainstalován měděný destilační kotlík ohřívaný přímým ohněm. V současnosti se o výrobu starají rodiny Barbosa Amado a Vicente, kteří na rodinných pozemcích na ostrově Santiago kultivují cukrovou třtinu již více než 50 let.
-
Barbosa Amado & Vicente Grogue
DOPORUČUJEME
Ohromující single pure rum nabitý ananasem, mangem, banány a kyselými jablky
1661 Kč s DPH