Chutnej blog & Podcast
Vyjimečný měsíční blog o tom, proč má smysl překračovat své hranice, jak si udělat radost z pomíjivých okamžiků, světa kolem nás a plodů lidské práce. Kvalitní články od zkušených autorů, rozhovory s mistry oboru, výpravné pojednání za hranice všedních dnů. To vše a víc nabízí články na Chutném blogu. Navíc většinu z nich si můžete poslechnout i v audioverzi formou podcastu – hledejte symbol zlaté busty se sklenicí. Začtěte se, zaposlouchejte a začnete snít ... Pak se probudíte a koupíte si víc než jen kvalitní produkt. Koupíte si zážitek s příběhem. A co je víc?
Nebeská kuchyně šampaňského
Ve Francii se šampaňské obvykle popíjí k dezertům, zatímco jinde ve světě jej vnímáme spíše jako aperitiv. Šampaňské je pochopitelně perfektním aperitivem již ze své...
Je libo brandy, cognac či armagnac?
Aromatický destilát z bílého vína, vyráběný po celém světě, milovaný mnohými. Přiliš dlouhou dobu byla brandy považována za pití těch nejvybranějších, až se na ni po sérii...
Zimní koktejly
Ač zima nabízí kratší dny, nepříjemné, vlezlé vlhko a poslední roky nestálou sněhovou nadílku, má stále něco do sebe. Člověk si může beztrestně v pět večer lehnout do...
Diageo Distillers Edition – stojí za to?
Každoroční vydání Distillers Edition od společnosti Diageo je událost, na kterou mnoho whisky nadšenců dychtivě čeká. Oproti základní variantě, ze které vychází, jsou tyto...
Whisky & Čokoláda
Není žádným překvapením, že si čokoláda s whisky rozumí mimořádně dobře. Vždyť obecně hřejivá a komplexní nátura většiny whisky logicky skvěle doplňuje a podtrhuje luxusní,...
Jak snadné je pít šampaňské
Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...
Už máte svůj Signature drink?
Se signature drinky se koncem druhé dekády nového milénia roztrhl pytel. Každý chtěl mít svůj, barmani se předháněli v různých twistech na klasické koktejly a dávali jim...
Historie whisky v zemích světa
Počátky výroby whisky se začaly psát přibližně před tisíci lety. Tvrdí se, že technologii destilace přivezli do Španělska poutníci, jak jsem popisoval v úvodu článku „Je...
Zapíjení kubánských doutníků
V rámci pěti nejslavnějších kubánských značek jsem vybral vždy ten nejperspektivnější doutník, jenž neúnavně klestí cestu svým sourozencům na poli středoamerické...
MADL – Sekty střední Evropy
Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...
Suneater Gin & Tonic
Jakmile vás letní počasí vezme útokem a vlny veder přímo vybízejí k odpolední siestě s nějakým osvěžujícím nápojem, těžko si lze představit více osvěžující pití, než je Gin...
Tajemství obřích číší Moser
Znalci tvrdí, že pro poháry na ušlechtilé nápoje platí totéž, co pro housle. Zahrát se dá na všechny, ale jen pár z nich bude skutečně mistrovských. A právě takový je...