Chutnej blog & Podcast
Vyjimečný měsíční blog o tom, proč má smysl překračovat své hranice, jak si udělat radost z pomíjivých okamžiků, světa kolem nás a plodů lidské práce. Kvalitní články od zkušených autorů, rozhovory s mistry oboru, výpravné pojednání za hranice všedních dnů. To vše a víc nabízí články na Chutném blogu. Navíc většinu z nich si můžete poslechnout i v audioverzi formou podcastu – hledejte symbol zlaté busty se sklenicí. Začtěte se, zaposlouchejte a začnete snít ... Pak se probudíte a koupíte si víc než jen kvalitní produkt. Koupíte si zážitek s příběhem. A co je víc?
Gin & Tonic s jídlem
Popíjíte Gin & Tonic a přišel na vás hlad? Přemýšlíte, co si objednat nebo doma nachystat, aby jste se nejen najedli, ale si také skvěle pochutnali? Poctivě jsme se tím...
Jak vznikl kořeněný rum?
Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...
Originální koktejlová klasika
Proč vlastně miluji a míchám koktejly? Jelikož mé rodinné kořeny sahají do hospodské minulosti, bylo víc než jasné, že se budu věnovat něčemu gastronomickému. Sice jsem na...
O alkoholu, s Karlem Pinkou
Začalo to nedostatkem dobré whisky v klubu. Jenže, jak se v tomto světě zorientovat, když znáte jen ty základní – supermarketové. Jal jsem se tedy hledat odborníky. Po...
Rum s čokoládou a naopak
Je to už nějaký týden, co mne Martin z Vychutnávej.cz oslovil s návrhem na sepsání článku o párování jejich čokolády Willie’s Cacao s rumy. Na svých degustacích čas od času...
O kávě s pražírnou Fiftybeans
K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...
Poletíme FLIGHT
Zprvu jsem tento výraz zaznamenal až v pozdním věku, vlastně teprve nedávno. Když se člověk trošku zamyslí, uvědomí si, že nějaký ten „flight" dělá vlastně pokaždé, když...
Nab/pité září
Září bývá každoročně společensky nejnáročnější. Tři akce týdně nejsou problém, a to ještě jednu až dvě odmítáte. Nemá přece smysl mezi jednotlivými párty přebíhat – člověk...
Káva & Čokoláda
Káva s čokoládou jsou jako bratr a sestra. Když si rozumí, je z nich nerozlučná dvojka, která toho druhého ve všem podporuje. Ta nejlepší čokoláda bude na patře ještě...
Co k tomu doutníku
Představte si, že pracujete, jednáte, vedete schůzku anebo hovoříte o problémech nesoucích rozhodnutí ve statisícových hodnotách. Avšak když vás náhodný kolemjdoucí spatří,...
Prosecco & Čokoláda
Párovat prosecco s čokoládou? To nemůže přece fungovat. A světě div se, funguje. Je ale třeba dát si s tím práci — pít, jíst, jíst a pít a zase pít a zajídat, dokud...
Oscarova 2012 s brandy a čokoládou
Doutníky 2012 by Oscar nabízí dokonalé hoření, skvělý tah a spoustu čitelných chutí. Zábavnější řadu doutníků těžko hledat. Nejednou se tak člověk ocitne v situaci, kdy by...