Gin & Tonic s jídlem
Přidal: Martin Svoboda Počet shlédnutí: 4602
Popíjíte Gin & Tonic a přišel na vás hlad? Přemýšlíte, co si objednat nebo doma nachystat, aby jste se nejen najedli, ale si také skvěle pochutnali? Poctivě jsme se tím prokousali a propili, abychom vám mohli s jistotou doporučit těchto 7 různých párování. Dejte si k G&T pořádné jídlo nebo třeba jen něco lehkého.
Koukněte na několik jednoduchých návodů na míchané koktejly na ginu. Je zde i několik neotřelých variací na Gin & Tonic. Pro fanoušky domácí přípravy nabízíme dárkové balíčky, ve kterých naleznete všechny potřebné ingredience pro namíchání skvělého koktejlu.
Mořské plody
Mořské plody jsou nepřekonatelným kandidátem k párování s G&T. Doplňte květinové a bylinné tóny tohoto klasického koktejlu s uzeným lososem nebo gravlaxem doplněným smetanovým sýrem a okurkami. Gin dokáže též skvěle vyčistit patro po sushi a sashimi.
Pokračujte vyšší úrovní s čerstvými ústřicemi doplněnými čerstvě vymačkaným citronem nebo dušenými mušlemi ozdobenými fenyklem a lékořicí. Jejich slaná, oslnivá chuť je nebeskou kombinací s téměř jakýmkoliv destilátem.
Krevety nasuňte na špíz a nechte je marinovat ve spoustě česneku, zázvoru a koriandru. Pak je dejte na gril, namíchejte si Gin & Tonic, usedněte a hoďte starosti za hlavu. O tomhle je život.
Uzeniny
Díky bylinné chuti se tento koktejl dobře páruje s uzeninami plnými bylin. Kachní prosciutto, porchetta, finocchiona a nebo fenyklový salám jsou známé tím, že jsou bohaté, mastné, dokonale naložené a kořeněné voňavými bylinkami, jako je fenykl a tymián doprovázené nádechem citrusů.
Bobule
Popularita G&T zahrnuje dokonalé obrazové ztvárnění s plody, které jsou do tohoto osvěžujícího koktejlu zamíchány. Ostružiny, borůvky, jahody, brusinky, maliny ... tady nemůžete šlápnout vedle.
Sladké bobule vyrovnávají nákop chininu v toniku a jalovce ginu. Pokud hledáte zdravější alternativu k občerstvení, nachystejte si mísu plnou popsaných bobulí nebo dokonce hroznů, namíchejte Gin & Tonic a sedněte si někam ven na slunko. Do letního počasí těžko najdete více osvěžující kombinaci.
Sýry
Silné výrazné sýry ochucené bylinkami se také krásně párují s gin tonikem. Připravte si hostinu s delikatesním sortimentem vašich oblíbených gurmánských sýrů. Určitě neopomeňte Fourme d´Ambert, Camembert, Saint Marcellin, Brique, Manchego, Stilton nebo Comté. Sýry zakusujte samotné nebo přikousněte sušenku. Do chuťového mixu dodáte krémovou texturu a úžasný zemitý tón, který zajisté uspokojí chuť každého milovníka G&T.
Oříšky
Existuje důvod, proč jsou ořechy všudypřítomné v nabídce každého správného baru. Mastná, slaná a oříšková chuť se hodí k množství alkoholických nápojů. S Gin & Tonikem se jedná o téměř certifikované párování. Oříšky si však vychutnáte i se sklenkou vína, pivem, whisky, absinty ... no prostě s čímkoli.
Vybírejte z arašídů, mandlí, kešu, lískových oříšků, pistácií nebo makadamů. Je to skvělá svačinka, která nikdy nezestárne. Popíjení oblíbeného G&T a žvýkání ořechů se může zdát jednoduché, je to ale naprosto uspokojivé. Ochutnejte sami, jak budete příště ve svém baru a budete chtít něco zakousnout.
Čokoláda
Uspokojte svou touhu po sladkém čokoládou! Čokoláda má bezchybný chuťový profil, který umí doplnit bylinné náznaky jalovce v ginu. Nejjasnější volbou je bezpochyby bílá čokoláda. Gin zde není vhodný pouze pro své jemné chutě, ale bylinné tóny jalovce mohou jemné bílé čokoládě přidat více hloubky.
Neváhejte a dopřejte si čokoládu se sušenkami, jahodami nebo ovocem. A co takhle zvolit skvělou bílou čokoládu s čajem matcha nebo rovnou krémovými malinami? Naprostá lahoda!
Pálivá jídla
Ostrý, sofistikovaný a svěží účinek ginu s tonikem funguje náramně, když je postaven proti něčemu kořenitému. Nalaďte se nějakým nesmělým ohnivým koktejlem na ginu a k tomu si objednejte pálivou Indii se slušnou porcí červených chilli papriček, jalapenos a kardamomem.
Aplikujte tento koncept až budete zase grilovat a marinády na kuřecí křídla, steaky a další pochutiny tentokrát pěkně pálivě okořeňte. Dobře zvolený Gin & Tonic zajistí tu správnou harmonii v ústech a pikantní zážitek, na který hned tak nezapomenete.
Tak směle vychutnávej!