Bellini
Bylo nádherné léto roku 1948 a v Benátkách se neslavný „Harry’s Bar“ vlnil v mixologickém průmyslu. Zakladatel a barman Giuseppe Cipriani se rozhodl namíchat čerstvé bílé broskvové pyré a prosecco. Výsledná barva slunce připomínala Ciprianiho benátského umělce z 15. století Giovaniho Belliniho. Název byl na světě.
Základní suroviny
- 2.5 cl broskvového pyré
- 1,5 cl broskvového likéru
- dobré prosecco na doplnění
- měsíček broskve na odzobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- sklenice tvaru flétny
Návod k přípravě
- Do šejkru nalijeme broskvové pyré i likér a přidáme trošku prosecca.
- Přisypeme několik kostek ledu, uzavřeme a pořádně promícháme.
- Opatrně přelijeme do sklenice a doplníme proseccem.
- Na závěr můžeme ozdobit měsíčkem broskve.
Dobrou chuť!