Last but not Least!
Co vůbec znamená poslední nikoliv však nejposlednější? K pochopení musíte porozumnět hřejivému „hygge“ tohoto dánskému drinku. To se nelze naučit, ale musí zažít. Jak? „V neposlední řadě“ namíchejte vlastní.
Základní suroviny
- 3 cl oblíbeného suchého ginu, např. Tanqueray No. Ten
- 2 cl likéru z růží
- šumivý čaj Copenhagen VINTER
- 1 cl citronové šťávy
- Angostura Bitters
Příslušenství
- barová odměrka
- větší sklenice
- koktejlová sklenice
- lžíce k promíchání
- sítko
Návod k přípravě
- Předem si namrazíme koktejlovou sklenici nebo ji zchladíme několika kostkami ledu a necháme stát bokem.
- Do větší sklenice nasypeme led.
- Přidáme 3 cl ginu, 2 cl růžového likéru, 1 cl citronové šťávy a zakápneme Angosturou.
- Mícháme, dokud není sklenice ledová.
- Z koktejlové sklenice odstraníme led.
- Přes sítko vše scedíme do vychlazené prázdné koktejlové sklenice a dolijeme dobře vychlazeným šumivým čajem.
Dobrou chuť!