Mint Julep
Počátkem 10. století se v perské knize Kitab al-Mansuri objevil odkaz na slovo golāb, což byl medikament z macerovaných fialek a cukru. O návaznosti Mint Julepu na Persii se vyjádřil již newyorský barman a hamburský rodák „The Only“ William Schmidt v roce 1904, když prohlásil, že „ty nejlepší ingredience jsou cizího původu a dokonce všemi opěvovaný Mint Julep byl namíchán už ve starověké Persii, a proto nelze oblíbené koktejly považovat za americký objev, nýbrž pouze za znovuobjevené receptury.“
Základní suroviny
- 4 cl oblíbeného bourbonu, např. Bulleit
- 1,5 čajové lžičky cukru nebo 2 cl cukrového sirupu
- čerstvá máta
- soda
Příslušenství
- barová odměrka
- tlouček
- lžíce k promíchání
- sklenice Old Fashioned
Návod k přípravě
- Ve sklenici s troškou sody tloučkem promneme lístky máty a třtinový cukr.
- Vsypeme drcený led, přilijeme bourbon, doplníme vodou a zamícháme.
- Na závěr ozdobíme snítkou máty.
Dobrou chuť!