Moscow Mule
Koktejl vznikl roku 1941 v New Yorku, v hotelu Chatham na Manhattanu. Sešli se zde tři známí, John Martin, distributor vodky Smirnoff, Jack Morgan, výrobce zázvorového piva a majitel baru a Sophie Berezinski, dcera majitele továrny na zpracování mědi. Všichni tři potřebovali zvýšit prodej svých výrobků, a tak se jim za večer zrodil nápad, který by pomohl všem. Smíchat jemnou vodku Smirnoff od Johna s Jackovým zázvorovým pivem a podávat ji v měděných hrníčcích od Sophie. Už týden po jejich schůzce byl koktejl známý pod svým jménem Moscow Mule a brzy se rozšířil po celé Americe.
Základní suroviny
- 5 cl oblíbené čisté vodky, např. Pravda
- 15 cl zázvorového piva
- 1,5 cl vymačkaných limetek nebo limetkové šťávy
Příslušenství
- barová odměrka
- plechový hrníček nebo sklenice Highball
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Do sklenice nalijeme limetkovou šťávu.
- Následně přilejeme celý odměřený objem vodky.
- Sklenici naplníme kostkami ledu až po okraj.
- Vše zalijeme zázvorovým pivem.
- Lžičkou pomalu promícháme tak, aby nám nevypadl žádný led a zázvorové pivo nevypěnilo.
- Na závěr koktejl ozdobíme plátkem limetky a můžeme přidat i čerstvý plátek zázvoru.
Dobrou chuť!