Sidecar
Nejrozšířenější teorie vzniku koktejlu Sidecar datuje jeho vznik do Paříže na konec první světové války. Tehdy zde působil kapitán americké armády, který se zřejmě často po městě proháněl v motorkářském sajdkáru. Odtud jeho název. Zásluhu za tento drink si rád připisuje kultovní pařížský bar Harry’s New York. Sidecar je na seznamu oficiálních koktejlů Mezinárodní barmanské asociace IBA.
Základní suroviny
- 6 cl Bache Gabrielsen American Oak
- 3 cl likéru Cointreau
- 3 cl citronové šťávy
- jemný cukr
- plátek limetky na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- koktejlová sklenice
Návod k přípravě
- Okraj sklenice potřeme citronovou šťávou a obrátíme ji do misky s cukrem.
- Šejkr naplníme ledem.
- Do šejkru nalijeme koňak, likér Cointreau a citronovou šťávu, uzavřeme a pořádně protřepeme.
- Obsah bez ledu opatrně přelijeme do koktejlové sklenice a ozdobíme plátkem limetky.
Dobrou chuť!