Valencian Sloe Gin Fizz
Milujete povidla? Přirozeně sladké, šťavnaté švestky v dokonale roztíratelné formě. Nyní k tomu přidejte vyladěnou směs koření, jalovcový destilát a nalijte přes led do sklenice. Pak se v mysli přesuňte do slunné španělské Valencie. Stojíte pod pomerančovníkem, nad vámi visí sladké pomeranče, zralé k utrhnutí. Vymáčknete z nich šťávu, přidáte perlivou sodu a nalijete do sklenice. Hmm ... Příliš složité? Tak si pořiďte Sloe gin a Fentimans pomerančový tonic. :)
Základní suroviny
- 5 cl oblíbeného Sloe ginu, např. Hayman’s
- 20 cl Fentimans Valencian Orange Tonic Water
- plátek pomeranče a snítek tymiánu na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- lžíce k promíchání
- sklenice Highball
Návod k přípravě
- Sklenici naplníme ledem, přilijeme gin a následně pomerančový tonik.
- Jelikož je gin těžší, sedne na dno sklenice. To je sice efektní, ale pro popíjení nepraktické. Doporučujeme tedy obsah sklenice zamíchat.
- Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a snítkem tymiánu.
Dobrou chuť!