Aperol Spritz
Ačkoli samotný Aperol vznikl až v roce 1919, myšlenka spritzu tu byla mnohem déle. Zdá se, že název sahá až do roku 1800, kdy byly části regionu Benátsko v severní Itálii ovládány Rakousko-Uherskem. Návštěvníkům a vojákům z jiných částí říše se zdálo, že italská vína jsou příliš silná, a tak je zlehčili zástřikem vody – německy „spritz“.
Základní suroviny
- 6 cl dobrého prosecca
- 4 cl Aperolu
- 2 cl sody
- několik plátků pomeranče na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice na červené víno
Návod k přípravě
- Sklenici naplníme ledem.
- První nalijeme sodu, poté Aperol a na závěr pomalým krouživým pohybem dolijeme prosecco.
- Pokud máme velkou sklenici, míru ingrediencí můžeme při zachování poměru 1 : 2 : 3 navýšit.
- Na závěr ozdobíme několika plátky pomeranče.
Veškeré suroviny pro přípravu Aperol Spritz lze na Vychutnávej.cz pořídit v rámci jednoho balíčku. Nakoupíte zde.
Dobrou chuť!