Brownie muffiny
Pár kvalitních surovin a recept stvořený pro čokoholiky je na světě. Spojila jsem vlastně dva dezerty v jeden - brownie a muffiny. Výsledkem je vynikající, univerzální zákusek ke kávě nebo jen tak k odpolední svačině. Tenká křupavá vrstvička ukrývá hutné a přitom vláčné, extra čokoládové těsto. Věřím, že i vy si tento dezert zamilujete. Základem tohoto receptu je použít opravdu dobrou, kvalitní, vysokoprocentní čokoládu.
Ingredience na 12 košíčků
- 2 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 130 g másla
- 100 g vysokoprocentní čokolády, já použila 100% Willie’s Cacao Pure Gold Sur de Lago
- 65 g mandlové mouky
Postup
- Prvně si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Máslo spolu s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme dvě vejce spolu s cukrem do husté pěny.
- Potom pozvolna zašleháváme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Důležité je čokoládovou hmotu přidávat opravdu pomalu, za stálého míchání, aby se vajíčka s čokoládou spojila.
- Na závěr vmícháme mandlouvou mouku, rozdělíme těsto do 12 košíčků na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 10 minut.
Doporučené párování
- U tichých vín vybírejte ta dobře se snoubící s hořkou čokoládou: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Merlot, Zinfandel
- Krásnou vláčnost máslově-hořké čokolády vyzdvihne červené fortifikované víno polosladké až sladké cukernatosti: Polosladké fortifikované víno, Sladké fortifikované víno
- Šumivá vína doporučíme z modrých ordůd o nejvyšší cukernatosti: Demi-Sec
Dobrou chuť!
Za vytvoření receptu Brownie muffiny děkujeme Janě z blogu Solnička v kuchyni.