Jalisco Express
Letní koktejl s tequilou plný ohromujících chutí. Tento sladší nápoj funguje skvěle jako digestiv po večeři nebo doprovod k dezertům. Název Jalisco odkazuje na stát v jihozápadní části Mexika, známý právě pro svou tequilu. Namíchejte jej na letní oslavě, při grilování nebo až většina hostů odejde a vy si budete chtít na verandě konečně odpočinout.
Základní suroviny
- 6 cl oblíbené stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- 2 cl limetkové šťávy
- 2 cl agávového sirupu
- plátek Jalapeño papričky zbavené semínek
- 2 okurkové plátky
- 6 – 8 malých lístků bazalky
- Taijin na ozdobení (sušená směs chili koření a limetky)
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- tlouček
- sklenice Old Fashioned
Návod k přípravě
- Okraj sklenice potřeme limetkovou šťávou a obrátíme ji do misky se směsí Taijin.
- Do šejkru vložíme lístky bazalky, plátek papričky a plátky okurky.
- Následně přilijeme agávový sirup a tloučkem obsah rozmělníme.
- Do směsi v šejkru přidáme tequilu, limetkovou šťávu, několik kostek ledu, uzavřeme a pořádně protřepeme.
- Obsah přelijeme do vychlazené sklenice s několika kostkami ledu.
Dobrou chuť!