The Bluebonnet
Tradičně během března a první poloviny dubna začnou v Texasu kvést ikonické divoké bluebonnety. Nejen, že se tato bylinka vypracovala až na státní květinu, je však také inspirací pro různé eventy, kuchařské menu a signature koktejly. Jedním z nich je výstižně znějící The Bluebonnet, světu poprvé představen v roce 2020 v luxusním resortu JL Bar Ranch, Resort & Spa u texaského města Sonora. S trochou šikovnosti si jej namícháte i doma.
Základní suroviny
- 4,5 cl oblíbené stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- 4,5 cl limetkové šťávy
- 2 cl pomerančového likéru Cointreau
- 3 cl cukrového sirupu
- několik kapek likéru Blue Curaçao
- několik kapek Grenadiny
- Taijin (sušená směs chili koření a limetky), kroužek Jalapeño papričky a plátek citronu na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- sklenice Old Fashioned
Návod k přípravě
- Okraj vychlazené sklenice potřeme limetkovou šťávou a obrátíme ji do misky se směsí Taijin.
- Do šejkru nalijeme tequilu, limetkovou šťávu, likér Cointreau, cukrový sirup a zakápneme likérem Blue Curaçao a Grenadinou.
- Šejkr uzavřeme a pořádně promícháme.
- Obsah přelijeme do sklenice s několika kostkami ledu.
- Na závěr ozdobíme plátkem citronu a kroužkem papričky.
Dobrou chuť!