Siesta
Netradiční kombinace tequily, Campari a čerstvé citrusové šťávy je až lahodně zajímavá. Každý doušek je vyvážený a osvěžující, s tělem sladkého koláče a nádechem hořkosti na dochuti. Sotva se nepijete, už budete potřebovat další koktejl! Jeden z nejlepších způsobů, jak spotřebovat láhev Campari.
Základní suroviny
- 6 cl oblíbené stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- 1,5 cl likéru Campari
- 1,5 cl grepfruitové šťávy
- 1,5 cl limetkové šťávy
- 1,5 cl sirupu z cukrové třtiny
- plátek limetky nebo grepfruitu na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- koktejlová sklenice
Návod k přípravě
- Okraj sklenice potřeme limetkovou šťávou a obrátíme ji do misky se solí.
- Do šejkru nasypeme několik kostek ledu, nalijeme tequilu, likér, obě šťávy, cukrový sirup, uzavřeme a pořádně protřepeme.
- Do předem vychlazené sklenice nalijeme obsah šejkru.
- Na závěr ozdobíme tenkým plátkem limetky nebo grepu.
Dobrou chuť!