Bloody Maria
Pokud patříte mezi těch pár vyvolených, kteří rádi klasickou Bloody Mary, tuto mexickou verzi si zamilujete. Jelikož jde o zábavný společenský drink, recept vystačí hned na 4 porce, který si připravíte v předstihu a necháte jej v lednici zcelit – bude ještě lepší. Mezitím připravíte něco k snědku, fantazii se meze nekladou: řapíkatý celer, papričky Jalapeño, plněné olivy nebo třeba smažené krevety. Zábava může začít!
Základní suroviny
- 2 šálky chlazené rajčatové šťávy
- ¼ šálku citronové šťávy
- 2 čajové lžičky worcestrové omáčky
- 2 čajové lžičky nastrouhaného křenu
- ½ čajové lžičky mexické pálivé omáčky
- ½ čajové lžičky celerové soli
- ⅛ čajové lžičky černého pepře
- 1 šálek/24 cl vychlazené stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- celerová nať na ozdobení, případně i Jalapeño papričky, plněné olivy, cherry rajčátka, nakládané cibulky, smažené krevety aj.
Příslušenství
- barová odměrka
- velký šejkr
- sklenice Highball
Návod k přípravě
- Do velkého šejkru bez ledu nalijeme vychlazenou rajčatovou a citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, křen, pálivou omáčku, celerovou sůl a pepř.
- Šejkr uzavřeme, bez ledu dobře protřepeme a necháme v lednici alespoň hodinu chladit. Chutě koktejlu se mezitím zcelí.
- Do každé sklenice nalijeme 6 cl vychlazené tequily, přidáme 12 cl (půl šálku) mixu Bloody Maria a jemně promícháme.
- Sklenici naplníme ledem, přidáme celerovou nať a další ozdoby.
- Před servírováním zastříkneme povrch koktejlu limetkou.
Dobrou chuť!