Martini
Teorií vzniku tohoto koktejlu je bohužel více než jedna. My rádi věříme té verzi, ve které Martini vymyslel jistý barman v hotelu Knickerbocker v americkém New Yorku někdy v letech 1911 a 1912. Nutno však zmínit, že právě v tomto období byla v Americe zavedena prohibice. Ta ovšem, stejně jako snadná nelegální výroba ginu, vedla ke zvýšení popularity Martini a to se tak stalo nejvyhledávanějším koktejlem v USA. Tehdy mu propadl i Ernest Hemingway.
Základní suroviny
- 6 cl ginu Tanqueray No. Ten
- 1 cl vermutu Noilly Prat Dry
- olivy
Příslušenství
- barová odměrka
- větší sklenice
- koktejlová sklenice
- lžíce k promíchání
- sítko
- napichovátko
Návod k přípravě
- Tanqueray No. Ten si necháme předem namrazit v mrazáku.
- Do větší sklenice nasypeme led.
- Přidáme 6 cl ginu a 1 cl Noilly Prat Dry.
- Mícháme, dokud není sklenice ledová.
- Z koktejlové sklenice odstraníme led.
- Přes sítko vše scedíme do vychlazené prázdné koktejlové sklenice.
- Ozdobíme olivami na napichovátku.
Dobrou chuť!