Negroni
Dokonalá kombinace ginu, sladkého vermutu a hořko-sladkého bylinného likéru vznikla díky obrovské náhodě v roce 1919 v Caffee Casoni ve Florencii. Jistý hrabě Camillo Negroni si zde měl objednat svůj oblíbený koktejl Americano. Jenže tehdy jej nechtěl se sodovkou, nýbrž s ginem - asi měl těžký den, kdo ví. Barman mu jeho přání samozřejmě splnil a ještě do něj přidal trochu vlastní invence - místo citronu použil pomeranč. Negroni koktejl byl na světě.
Základní suroviny
- 3 cl neutrálního suchého ginu, např. Broker’s Gin
- 3 cl Campari
- 3 cl sladkého červeného vermutu, např. Punt e Mes
- plátek pomeranče
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice Old Fashioned
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Do prázdné sklenice nalijeme 3 cl Campari, 3 cl vermutu a 3 cl ginu.
- Nasypeme několik kostek ledu a míchací lžící po obvodu alespoň 30 vteřin mícháme.
- Doplníme led a ozdobíme kůrou pomeranče.
Veškeré suroviny pro přípravu koktejlu Negroni lze na Vychutnávej.cz pořídit v rámci jednoho balíčku. Nakoupíte zde.
Dobrou chuť!