Poire Belle Helene Cocktail
Koňakem pošírovaná hruška v koktejlu? Na ty nejlepší věci se musí umět počkat. Na tuto naštěstí jen jeden den. Jelikož takový drink vám jen tak někde neudělají, budete si jej muset připravit doma. Naštěstí dny jsou v zimě krátké, večery dlouhé a některé lahůdky se prostě vyzkoušet musí.
Základní suroviny
- 2 cl koňaku Bache Gabrielsen American Oak
- 2 cl rumu Pampero Especial
- 2 cl likéru Licor 43
- 4 zástřiky Angostura bitters
- 3 cl sojového mléka
- hruška Williams nakrájená na měsíčky (nebo jiná tvrdší odrůda hrušek)
- bílek
- třtinový cukr
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- sklenice Old Fashioned
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Do šejkru nalijeme koňak, rum a likér. Vložíme nakrájenou hrušku, zastříkneme Angosturou, promícháme lžící a šejkr pevně uzavřeme.
- Směs necháme louhovat alespoň po dobu 24 hodin.
- Druhý den ze směsi odstraníme hrušky, které si dáme bokem na talířek a přidáme sojové mléko s bílkem.
- Šejkr uzavřeme, bez ledu na dvakrát protřepeme a na dvakrát scedíme do sklenice.
- Na závěr ozdobíme jak koktejl, tak karamelizovaný plátek „pošírované" hrušky hnědým třtinovým cukrem.
Dobrou chuť!