Orange Espresso Martini
Koňakový twist na klasický koktejl Espresso Martini, jehož autorem je známý londýnský barman Dick Bradsell. Vodku nahradíte koňakem a místo likéru Kahlúa přidáte Cointreau. Skvělý nedělní brunch.
Základní suroviny
- 3 cl Bache Gabrielsen American Oak
- 1 cl likéru Cointreau
- 4 cl cukrového sirupu
- 3 cl silného espressa
- 2 velké kousky pomerančové kůry na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- koktejlová sklenice
- sítko
Návod k přípravě
- Koktejlovou sklenici naplníme ledem a necháme bokem chladit.
- Do shakeru dáme nejprve dostatek ledu.
- Přidáme 3 cl koňaku, 1 cl likéru, cukrový sirup a 3 cl espressa.
- Obsah shakeru důkladně protřepeme.
- Z koktejlové sklenice odstraníme led.
- Přes sítko vše scedíme do vychlazené prázdné koktejlové sklenice.
- Ozdobíme pomerančovou kůrou.
Dobrou chuť!