Vláčné čokoládové muffiny
Vynikající čokoladové muffiny, které se hodí jak na snídani, tak jako svačinka do školy a nebo i do školky, vhodné jsou totiž už od jednoho roku věku.
Ingredience na 18 - 24 košíčků
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 140 g špaldové mouky obyčejné
- 50 g cukru z kokosových květů
- 40 g holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 banány
- 3 vejce
- 240 ml mandlového mléka
- 160 ml oleje
- 40 g kvalitní hořké čokolády ze 100% kakaa, např. Willie’s Cacao Pure Gold Sur de Lago
Postup
- V míse si rozmačkáme banány a přidáme k nim vejce. Pořádně promícháme a propojíme.
- Poté přimícháme mléko a olej.
- Do mísy po promíchání přidáme mouky, kakao, cukr, prášek do pečiva a nasekanou nebo na hrubo nastrouhanou čokoládu.
- Formu na muffiny si vysteleme papírovými košíčky, do kterých rovnoměrně rozmístíme těsto.
- Vložíme do trouby, která je vyhřátá na 200 stupňů a pečeme přibližně 20 minut.
Doporučené párování
- Banány zjemněná čokoláda vyžaduje víno lehké až střední v těle, s charakterem vyzrálého ovoce: Pinot Noir, Merlot, Tramín červený
- Při párování připíjejte mladší dezertní vína: Polosladké fortifikované víno, Sladké fortifikované víno
- Šumivá vína volte sladší z bílých odrůd nabízející chuťový profil podobný zákusku: Demi-Sec
Dobrou chuť!
Za vytvoření receptu Vláčné čokoládové muffiny děkujeme Veronice z blogu Dětem zdravě.