Whiskey Cider Spiced
Že by americká alternativa za svařák? Místo vína cider, spousta koření, exotické citrusy, to vše vylepšené Kentucky bourbonem a výtečným likérem Grand Marnier. Až budete při masopustu nebo jiné zimní akci postávat s přáteli venku v chladu, připravte si Whiskey Cider Spiced. Něco mi říká, že by z toho mohla být pěkná raritní tradice.
Základní suroviny
- 1 l jablečného cideru
- 10 cl oblíbeného bourbonu, např. Bulleit
- 10 cl likéru Grand Marnier
- 1 menší pomeranč propíchaný 10 hřebíčky
- 1 menší citron nakrájený na tenko
- 5 lusků kardamomu naprasklých plochou nože
- 2 svitky skořice
Příslušenství
- barová odměrka
- dóza k odměření tekutin
- hrnec
- sítko
- sklenice Old Fashioned nebo keramické hrnky
Návod k přípravě
- Do hrnce vložíme hřebíčky napíchaný pomeranč, nakrájený citron, koření a nalijeme veškeré tekutiny.
- Na mírném ohni ohříváme po dobu 5 – 6 minut, aniž bychom přivedli k varu.
- Nalijeme do žáruvzdorných sklenic nebo hrnků a podáváme.
Dobrou chuť!