Winter Negroni
Kdo miluje Negroni, jistě ocení různé twisty na tento skvělý digestivní koktejl. Níže uvedená zimní verze patří mezi složitější. Kdo ale trochu rád vaří, zamiluje se do celého procesu. Kuchyní se rozvinou nádherné exotické vůně, až se spolubydlící začnou štosovat do fronty se skleničkami. Žádný spěch, rádi si počkají.
Základní suroviny
- 25 cl oblíbeného London Dry ginu, např. Tanqueray
- 25 cl sladkého červeného vermutu, např. Punt e Mes
- 25 cl Campari
- 195 g krupicového cukru
- 1 pomeranč pokrájený na 5 mm silné plátky
- tuk na smažení
- 6 cl pomerančově šťávy
- 1 lžíce bobulí jalovce
Příslušenství
- mělká miska
- kuchyňská váha
- dóza k odměření tekutin
- velká nepřilnavá pánev
- menší pánev nebo malý hrnec
- plech s pečícím papírem
- alespoň 1l džbán
- sklenice Old Fashioned
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Do mělké misky nasypeme 110 g cukru, ve kterém z obou stran obalíme plátky pomeranče.
- Velkou nepřilnavou pánev vymažeme tukem a dáme na střední teplotu.
- Na rozpálenou pánev vložíme cukrem obalené plátky pomeranče a necháme z každé strany 2 – 3 minuty opékat nebo dokud neztmavnou a zkaramelizují.
- Pomeranče přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme zcela vychladit.
- Do malé pánve nebo hrnce vložíme bobule jalovce, nalijeme pomerančovou šťávu a zbývajících 85 g cukru. Nastavíme na středně nízkou teplotu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Následně přivedeme směs k varu a vaříme po dobu 5 minut nebo do zhoustnutí.
- Sklenice naplníme kostkami ledu.
- Ve velkém džbánu smícháme gin, vermut a Campari. Rozlijeme do sklenic, pokapeme teplým sirupem, vložíme karamelizované pomeranče a ihned podáváme.
Dobrou chuť!