Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Sladká vanilka a karamel ve spojení s tmavými plody, jako jsou švestky a fíky
Chuť: Příjemná, ale ne příliš sladká, opět s ovocnými tóny a vanilkovým krémem
Zrání
Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.
Příběh
Značka Matusalem, jehož výroba se od roku 1872 historicky nacházela v Santiagu de Cuba. Palírnu založili bratři Benjamin a Edouardo Camp a jejich partner Evaristo Alvarez. Tato palírna fungovala až do počátku šedesátých let, kdy byla rodina kubánskou revolucí nucena utéct do vyhnanství.
Matuzalémský rum se nyní vyrábí v Dominikánské republice podle stejného výrobního procesu jako původně.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.