Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Tmavá, hustá, fermentované ovoce, lepidlo, se známkami coly, myrty a bergamotového čaje
Chuť: Cítíme lepkavou melasu z cukrové třtiny, tmavou čokoládu, kávu, sušené rozinky, mírně opečené hořké pozadí, které poukazuje na bylinné tóny černého čaje a kořene hořce a na závěr hraje nekonečná souhra mezi bylinnou hořkou povahou a cukrovou sladkostí jakoby sladká, téměř syrová a lehce vínná podobná vermutu
Destilace
Rum Nation Demerara Solera N° 14 vzniká z melasy cukrové třtiny v britské Guyaně. Jedná se o blend různých ročníků z kotlíkového destilačního zařízení, které dodává plnou chuť lehčím rumů z destilační kolony.
Zrání
Hlavní staření probíhá v sudech z amerického dubu, do kterých byl předtím uložen bourbon, a ze kterých rum získá krémovou sladkost. Následné dvanáctiměsíční uložení do sudů po sherry Oloroso a Pedro Ximenez zvýrazní kořeněný charakter rumu. Nakonec je do blendu kvůli větší komplexitě a „tmavému“ charakteru přidán malý podíl velmi starého rumu Enmore.
Příběh
Fabio Rossi, majitel společnosti Rum Nation, osobně vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o velmi intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.