Popis
Barva: Čirá po filtraci přes uhlí
Aroma: Suše dřevitá, sladce ovocná
Chuť: Poměrně suché, ale jemné komplexní tóny dřeva a ovoce ideální pro přípravu koktejlů
Destilace
Dle zákona musí být rum v Guatemale destilován z fermentovaného medu ze šťávy z cukrové třtiny, což je v podstatě tmavý, koncentrovaný sirup. Med se vyrábí filtrací čerstvé šťávy z třtinového cukru a následným vyvařením vody do míry, kdy šťáva obsahuje přibližně 72 % cukru. Z logických transportních důvodů se používá pouze cukrová třtina vypěstovaná v Guatemale. Destiluje se metodou kontinuální destilace.
Zrání
Zraje metodou solera v lehce vypálených sudech z amerického bílého dubu, které byly použity pro výrobu Bourbon whiskey.
Doporučení
Tento rum je vhodný jak na nenáročné popíjení, tak do míchaných koktejlů. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.