Popis
Barva: Temně jantarová
Aroma: Vůně dubu a jemné tóny skořice, tabák, černé olivy, hořká čokoláda a banán
Chuť: Jemné pohlazení čokolády, skořice, uzené kávy a karamelu
Destilace
Proces výroby rumu Centario začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. Seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva. Tomuto procesu se také říká metode agricole, nebo zemědělský rum –, tento proces zavedli v Karibiku francouští kolonizároři. Následně je získaná šťáva podrobena procesu kvašení, během kterého speciální kvasničné kultury přemění cukr v alkohol a jiné látky. Po dokončení se surovina pro nejlepší kostarický rum čistí procesem destilace.
Zrání
Ron Centenario 18 años zrál 4 až 18 let metodou solera ve zvláště vybraných dubových sudech, které byly před tím použity pro zrání skotské whisky na ostrově Islay. Dlouholetým zráním v těchto sudech rum získává intenzivní jantarovou barvu s nádechem kouře a příchutí vanilky. Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a typickou chutí a vůní. Před plněním a vlastní distribucí se Ron Centenario podrobuje velmi přísné kontrole kvality odborníky, kteří garantují jehu unikátnost a špičkovou kvalitu.
Příběh
Společnost je pod názvem Seagram of Costa Rica S.A. založena v tomto státě na konci 70. let za účelem distribuce světových značek vyrábějících Palo Viejo, vodku Nikolai a místní bílý rum Ronrico.
V 80. letech se s cílem stát se předním výrobcem rumu v Kostarice rodí Ron Centenario. Hned od počátku se jedná o kvalitní řemeslný rum zrající v dubových sudech, který se postupem času dokázal přizpůsobit vytříbenému vkusu nejnáročnějších zákazníků.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.