Popis
Barva: Světle slámově žlutá s lehkým zakalením
Perlivost: Frizzante, tedy jemné a krátké perlení o větších a hrubších bublinkách
Aroma: Svěží a ovocné s náznaky jablek a hrušek v kombinaci s typickými tóny kvasinek a jemnými náznaky chlebové krusty
Chuť: Suchá, příjemně jemná a harmonická s ovocným závěrem
Složení: 100 % Glera
Zbytkový cukr: 2 g/l
Kyseliny: 5,2 g/l
Vinifikace: Druhé kvašení v lahvi bez přídaného cukru a siričitanů
Zatřídění: Prosecco Frizzante, Col fondo DOC
Doporučení
Optimální víno pro všechna jídla, od předkrmů přes hlavní chody až po maso. Může být dokonale spárováné s tradiční kuchyní Treviso se studeným masem, těstovinami a špízovým masem. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Rodina Vedova se poctivou řemeslnou prací a láskou k půdě postupně vypracovala na jednoho z největších a známých vinařství v oblasti Valdobbiadene. Rodinný podnik započal svou činnost v padesátých letech minulého století. Obrovské zkušenosti získané v průběhu let společně s novými technologiemi jsou schopna formovat ta nejkvalitnější vína uspokojující nejvytříbenější vkus znalců.
Kromě výroby vín provozuje rodina Vedova také vlastní vinici a hospodářskou usedlost s ubytovacími prostory, vinařská chata Vedova je k dispozici pro romantické večeře, setkání nebo společenské akce. Kromě vín Cantina Vedova můžete ochutnat také rafinovaná menu a typické místní produkty, včetně klobás a džemů.