Popis
Aroma: Tmavý třtinový cukr, jemné banány a trocha síry, po krátké oxidaci se stává čerstvějším a s kapkou vody se krásně otevírá
Chuť: Zprvu náznaky sušeného ovoce a pepřového koření, postupně se rozvíjí koření z bílého pepře a muškátového oříšku, silný nástup opáleného dubu a lehkého tabáku v zadní části patra, dlouhý a velmi suchý závěr plný taninů
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths.
Zrání
Tento rum zrál 4 roky v sudech po americkém bourbonu a 1 rok v sudech po oloroso sherry. Této edice bylo vyrobeno jen 1612 lahví.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.