Popis
Barva: Zářivě mahagonová
Aroma: Tropické tóny vanilky, rozinek pomerančové kůry a karamelu
Chuť: Dominuje nasládlost sušeného ovoce s dotekem dubového dřeva, máslových sušenek a anýzu přecházející do závěru s nádechem hořké pomerančové kůry
Destilace & Zrání
Cesta rumu Equiano začíná na ostrově Mauricius. Po destilaci v palírně Gray’s se dále ukládá ke zrání do sudů po koňaku na dobu minimálně deseti let. Jakmile rum získá charakteristické vlastnosti z francouzského limousinského dubu, putuje na Barbados do Karibiku.
Ve Foursquare Distillery jej dále míchají se směsí rumů, které vznikly jak destilací v měděném pot-still kotli a tak v kolonovém destilačním zařízení. Rumy ve Foursquare tradičně zrály v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Blendování probíhá pod dohledem Richarda Sealea. Do rumu Equiano se nepřidává žádné koření, barviva, aditiva či cukr.
Příběh
Equiano je prvním prémiovým rumem, jenž vychází ze spolupráce dvou různých destilerií z dvou různých kontinentů, a to konkrétně palírny Gray’s z afrického ostrova Mauricius a Foursquare Distillery z karibského Barbadosu. Na vývoji tohoto 100% autentického melasového rumu se podíleli rumový ambasador Ian Burrell a jeden z největších rumových expertů současnosti, Richard Seale.
Inspirací k vytvoření rumu byl kupec a spisovatel Olaudah Equiano, který patřil k významným zástupcům abolicionistického hnutí, bojujícího za zrušení otroctví a obchodu s otroky.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.