Popis
Barva: Hluboká jantarová
Aroma: Živý, mladistvý buket ovoce s prvky charakteristického mladého Grande Champagne
Chuť: Měkký, oblý nástup s relativně lehkým, ovocným závěrem
Destilace
Tre Kors se mísí z 25 % Grande Champagne a ze 75 % Petite Champagne z koňaků z oblasti Fins Bois.
Zrání
Zraje v dubových sudech po dobu minimálně 3 až 5 let.
Příběh
Toto je příběh prohibice a norské vynalézavosti. V letech 1916 – 1926 byl prodej lihovin zakázán. Likéry se však stále daly získat na lékařský předpis — nikdy předtím nebyl národ tak nemocný. Koňak byl k dispozici pouze pro tyto „léčivé účely" a mladý Bache-Gabrielsen musel rychle jednat. Tři existující hvězdy na koňaku (VS) byly nahrazeny třemi kříži. Tento koňak zůstává dodnes nejoblíbenější. Mladý a relativně strohý VS, primárně založený na Fins Bois.
Sága koňaků Bache-Gabrielsen byla založena Thomasem Bache-Gabrielsenem z norského Holmestrandu v roce 1905. O několik generací později podnik stále vlastní a provozuje rodina Bache-Gabrielsenů, současně vnuk zakladetele Hervé Bache-Gabrielsen. Dnes je Bache-Gabrielsen jedním z mála zbývajících tradičních rodinných destilerií koňaku a stále okupuje staré, téměř zastaralé prostory v centru města Cognac. Když projdete dveřmi, je to skoro jako vstoupit do příběhu Charlese Dickense z roku 1890. Za touto fasádou je však veškeré zařízení a vybavení palírny ultra moderní.
Doporučení
Koňak VS doporučujeme do různých míchaných koktejlů nebo jednoduše na ledu přelitým v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.