Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Intenzivní, začíná na melase, hrušce a laku, následuje ovocnější a kořenitější podání jablka, banánu a angreštu, ucítíme také muškátový oříšek a vanilku s nádechem kouře
Chuť: Bohatá a kulatá, navazuje na aroma vanilkovým kořením, medem, zázvorem a ovocnými tóny sušených švestek a kokosu přecházející do velmi dlouhého závěru sušeného banánu, bourbonu a nového koření
Destilace
Mix kolonové a kotlíkové destilace z melasy palírny Rum Co. of Fiji, kde před vypálením šťáva 4 až 5 dní fermentovala.
Zrání
Rum Isle of Fiji zrál tropicky 2 – 3 roky v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 1 rok dozrával v sudech po koňaku Ferrand.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.