Popis
Barva: Krystalické, stříbrné odstíny a světlé tóny slámově žluté
Aroma: Vařené agáve, vanilka, kokos, otevírá se v citrusové tóny grapefruitu a citronu s náznaky anglické máty, ovocného kompotu z třešní, broskví a ananasu
Chuť: Na patře sametová a intenzivní, s vařeným agáve a tóny ovoce, které potvrzují čichový příslib sledkého a hladkého závěru
Destilace
Jako každá jiná tequila, i Padre Azul Blanco, ačkoliv je to tequila nejmladší, musí projít dvěmi destilacemi a používá se agáve o stáří 8 - 10 let. Při druhé destilaci se odstraní hlavy a paty, což znamená, že první a poslední část destilace se vyhodí a nepoužije se ve finálním produktu a v ten moment je lahvována. Tento „říz" výrazně přispívá k vynikající chuti vysoce kvalitní tequily, protože na finální produkt se používá jen to nejlepší, „srdce" procesu. Agáve se destiluje při poměrně nízké teplotě, aby nedošlo k připálení cukru. Což dodává dává tequile charakteristickou jemnou dochuť.
Příběh
Padre Azul vzniklo z ryzí lásky mezi rakouským mužem a mexickou dívkou. Snoubení těchto kultur dovolilo vzniku této jedinečné tequily, která vychází z tradic výroby kvalitní mexické tequily. Tato výjimečně jemná tequila by ve skutečnosti neexistovala bez neméně výjimečného milostného příběhu mezi Mexičankou a Rakušanem. Mladý muž Eder z rakouských Alp se zamiloval do Adriany Alvarez Maxemin, krásné mladé ženy z Jalisco v Mexiku - období plné kulturních šoků a letů na dlouhé vzdálenosti, ale také plné nových setkání, opravdového přátelství a velké inspirace.
Doporučení
Velmi jemná a komplexní nesrovnatelná chuť čerstvého agáve je ideální pro samotné pití, ke kvalitním míchaným koktejlům nebo jednoduše na ledu přelitým v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.