Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Sladké s nádechem kouře
Chuť: Ovocná, sladká a lehce dřevitá
Destilace
Poté, co rostlina agáve doroste, zpracovává se samotné srdce rostliny – takzvané pina. Pinas se tři dny vaří. Při výrobě Olmeca Tequily se využívá Tahona metoda, kdy jsou uvařené pinas rozdrceny dvoutunovým vulkanickým kamenem. Tato metoda je již 500 let stará. Získaný sirup a džus se nechá kvasit, poté se destiluje v měděných kotlích za vzniku velmi jemné tequily.
Zrání
Reposado zraje minimálně 5 měsíců v 200 litrových sudech po bourbonu vyrobených z amerického bílého dubu.
Příběh
Olmeca je jedna z nejznámějších značek Tequil na světě. Vyrábí se v Jalisco v Mexiku, v samotném srdci mexického regionu Los Altos, 2104 metrů nad mořem, podle tradičního způsobu výroby tequily. Místní specifické mikroklima je ideální pro pěstování modré agáve, která roste sedm až osm let. Jsou velmi oblíbené nejen v Evropě.
Doporučení
Tequilu Olmeca Reposado si nejlépe vychutnáte jen tak samotnou doplněnou o skořici a pomeranč nebo na ledu přelitým vhodně zvoleným mixerem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.