Popis
Barva: Průzračná
Aroma: Svěží a čistá s nádechem agáve
Chuť: Na patře je stejně svěží a čisté s jemnými tóny modré agáve a teplým a hladkým závěrem
Destilace
Již více než 250 let vyrábí Jose Cuervo tequilu z největších agáve na světě. Její cesta začíná v polích na okraji sopky Tequila. Po sedmi letech zrání se rostliny agáve sklidí a jejich jádra, neboli „piñas", se pošlou do palírny La Rojeña. Tam se opékají, melou a rozbíjejí. Výsledný extrakt se umístí do fermentačních nádrží. Nakonec se dvakrát destiluje pro hladkou, křupavou a čistou tequilu.
Příběh
Poté, co v roce 1795 obdržel Jose María Guadalupe de Cuervo od španělského krále první oficiální listinu o komerční výrobě tequily, začal prodávat úplně první Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo. Od té doby vyrábí Cuervo tequilu v La Rojeña, nejstarší aktivní palírně v Latinské Americe.
Doporučení
Nejlépe si ji vychutnáte v margaritách nebo s párovaným mixerem, svému tvrzení dostojí i jako originální aperitiv. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.