Popis
Aroma: Exotická a kořeněná vůně, muškátový oříšek, hřebíček a kakao
Chuť: Teplý cukr, tóny manga a banánu s nádechem bylin a suchých listů cukrové třtiny
Destilace
Pomalé kvašení melasy je podpořeno přidáním kvasnic sladové jávské červené rýže. Rum je směsí destilátů: 52% ve starých indonéských hrncích při 65 stupních a 48% při 92 stupních v destilační koloně.
Zrání
Rum zraje 3 roky v sudech jati (indonéské jméno pro teak) a poté 4 roky v sudech po bourbonu. Tento proces zrání dodá rumu sladkost a jemnost, které jsou elegantně vyváženy kořeněnými a ovocnými tóny.
Příběh
Výroba Naga Rum probíhá v severní části ostrova Jáva za použití starověkého asijského procesu destilace. Rum v Indonésii nese název Batavia Arrack: Batavia je jméno dané holandským obchodníkům v roce 1619 v Jakartě, slovo Arrak je arabské jméno znamenající duch. Je to jeden z nejstarších alkoholů na světě, až 1634 spisů svědčí o obchodu s indonéským rumem anglickými a holandskými obchodníky. V roce 1700 byl Batavia Arrak v Evropě velmi populární a považován za nápoj mnohem vyšší kvality než rum karibský. V roce 1796 napsal Joseph Francois Charpentier de Cossigny, botanický inženýr a francouzský průzkumník: „Indonéský rum je mnohem kvalitnější než rum jamajský, jedná se skutečnost, kterou musí uznat i Angličané“.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.