Popis
Aroma: Ve vůni ucítíte kávu, kakao a skořici
Chuť: Pikantně citrusová a nahořklá s tóny karamelu, anýzu, hřebíčku a vanilky
Destilace a zrání
Rum Deadhead je stejně zajímavý jako jeho extravagantní lahev – dvakrát destilovaný ze směsi melasy a šťávy z cukrové třtiny a zrající 6 let v sudech po sherry.
Příběh
Deadhead Rum pochází z oblasti, ze které vzešly rumové legendy. Mexický stát Chiapas je známý svými vysokými horami, dostatkem dešťů a úrodnou půdou, ve které se třtině náramně daří. Deadhead Rum tu vyrábí rodinná destilerie Rones de México. Vstupní suroviny nejvyšší kvality se potkávají se šetrným zpracováním a velmi schopným master blenderem. Deadhead založený roku 1945 v mexickém Veracruz Kimem Brandy vzdává hold domorodcům Chívarům. Bylo o nich známo, že shromažďují scvrklé hlavy (tsantsas) svých přemožných nepřátel v domění, že jejich duše zůstane uvnitř. Trofej vzniká stažením kůže z hlavy, pomalým vysoušením a smršťováním za pomoci ohřátého písku, popela a bylin.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.