Popis
Barva: Tmavá jantarová
Aroma: Vůně hnědého cukru, komplexní dřevité tóny
Chuť: Exotické koření, vanilka, kandované ovoce a výběrový tabák
Destilace
Cukrová třtina se pěstuje a zpracovává na melasu v lihovarských plantážích. Naga Siam Edition je pětkrát destilován ve sloupcových destilačních kolonách.
Zrání
Rum zraje 10 let ve 200litrových sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Sudy jsou několikrát stočeny a znovu naplněny rumy stejného stáří pro zvýraznění chuti. Tento rum limitované edice s dlouhým zráním ve dřevě rozvíjí vůni hnědého cukru a komplexní aroma dřevěnných tónů.
Příběh
Výroba Naga Rum probíhá v severní části ostrova Jáva za použití starověkého asijského procesu destilace. Rum v Indonésii nese název Batavia Arrack: Batavia je jméno dané holandským obchodníkům v roce 1619 v Jakartě, slovo Arrak je arabské jméno znamenající duch. Je to jeden z nejstarších alkoholů na světě, až 1634 spisů svědčí o obchodu s indonéským rumem anglickými a holandskými obchodníky. V roce 1700 byl Batavia Arrak v Evropě velmi populární a považován za nápoj mnohem vyšší kvality než rum karibský. V roce 1796 napsal Joseph Francois Charpentier de Cossigny, botanický inženýr a francouzský průzkumník: „Indonéský rum je mnohem kvalitnější než rum jamajský, jedná se skutečnost, kterou musí uznat i Angličané".
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.