Popis
Aroma/Chuť: Kombinace ovoce, bylin, listů, koření a květů dodává ginu vyvážené aroma a chuť, které se vyznačuje citrusovými a kořeněnými tóny
Destilace
Gin Cruzloma se vyrábí v malých várkách v palírně Urkanqa. Jde o gin typu London Dry a vzniká z velmi jemného destilátu z cukrové třtiny a celkem 15 botanicals z Evropy, Asie a ekvádorské Amazonie. Je to: jalovec, lékořice, pomerančová kůra, citronová kůra, rozmarýn, skořice, lipové květy, levandule, koriandr, kardamom, anýz, fenykl, nové koření, guayusa a listy koky.
Organicky pěstovaný jalovec a lékořice jsou dováženy, dalších 13 ingrediencí se ručně vybírá na místních trzích, přičemž dvě z nich, guayusa a koka, jsou rostliny pro Ekvádor typické a po staletí využívané původními obyvateli And a Amazonie. Cruzloma je prvním ginem, který při výrobě používá právě i listy koky.
Příběh
Quito, hlavní město Ekvádoru, leží pouhých 10 kilometrů od vulkánu Pichincha, jenž je součástí Západní Kordillery, jednoho ze dvou hřebenů ekvádorských And. Na této hoře se nachází oblast zvaná Cruz Loma neboli Horský kříž, neboť kříž i vzhledem připomíná. Místo bylo svědkem mnoha historických momentů, mimo jiné boje, který v roce 1822 určil nezávislost Ekvádoru. A proto je po něm pojmenován i ekvádorský gin Cruzloma.
Doporučení
Gin s výraznou chutí citrusů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.