Popis
Chuť: Tóny hřejivého koření s dotekem citrusů a hořkým závěrem
Přírodní ingredience: Pro výrobu jsou použity destiláty a extrakty z nového koření, kardamomu, citronové kůry, grapefruitové kůry, kůry stromu kroton kaskarila, dubového dřeva
Destilace
Po nespočtu experimentů vyvinul Branson speciální proces výroby, jež je podle jeho slov pro každou složku jedinečný. Nejprve vše začne sběrem ingrediencí v té nejlepší možné kvalitě, které jsou poté po určitou dobu za studena macerovány ve směsi neutrálního obilného lihu a vody. Následně je směs vypálena v měděném kotli a oddělí se alkoholická složka. Jednotlivé esence se za studena opětovně smíchají a scedí přes jemný filtr. Celý proces výroby zabere šest týdnů. Vzhledem k přírodnímu pojetí, díky kterému v produktu nefigurují žádné konzervanty, sladidla či jiná aditiva, tedy nepřekvapí ani fakt, že má tento nealkoholický destilát datum spotřeby a po otevření by měl být spotřebován do 6 měsíců.
Příběh
94 v názvu odkazuje na rok 1494, kdy evropští cestovatelé poprvé narazili na bobule nového koření. Bylo to na Jamajce, odkud pochází i nové koření používané pro výrobu Seedlip Spice 94.
Počátkem 17. století bylo běžným zvykem používat při výrobě nealkoholických bylinných tinktur a podobných léčiv malé měděné kotle. Technika přípravy se následně uchovala díky knize The Art of Distillation z roku 1651. A právě tato publikace inspirovala zakladatele Bena Bransona k pomyslnému návratu v čase a umožnila tak v roce 2013 vznik myšlenky na kolekci nápojů Seedlip. V době vzniku vytvořily zcela novou a unikátní kategorii prvních nealkoholických destilátů.
Doporučení
Namíchejte si skvělý nealkoholický drink. Stačí Highball sklenice plná ledu, 50 ml Seedlip Grove 42, doplňte tonikem Fever-Tree Indian Premium, zastříkněte kůrou červeného grapefruitu a ozdobte jeho plátkem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.