Popis
Aroma: Citrusové ovoce, kandovaná pomerančová kůra, grapefruit a mandarinky, které se snoubí se slaným mořským vánkem, citrusové ovoce následně doplní tóny másla, popcornu a karamelu
Chuť: Jemná nasládlost přechází v lehkou slanost a v závěru je vyvážená dotekem hořkosti
Destilace
Rumy vznikají pod taktovkou master blenderky Carmen López de Bastidas, jediné ženy, která ve Venezuele tuto pozici zastává. Rumům Carúpano se s vášní věnuje již 30 let.
Zrání
Cukrová třtina pěstovaná ve Venezuele má vysoký obsah cukru a z ní vyrobená melasa je proto vysoce kvalitní. Pro výrobu rumů Carúpano se používá voda z pramene v údolí Macarapana. Rumy zrají v sudech z amerického bílého dubu. Carúpano 21 Reserva Privada obsahuje rumy až 21 let staré.
Příběh
Haciendu založil ve venezuelském údolí Macarapana-Carúpano španěl Félix del Fierro již v roce 1762. V roce 1853 byla pojmenovaná Altamira a tak se jí nazývá dodnes. Oblast Macarapana-Carúpano se nachází v nížině na úrovni moře a vyznačuje se vlastním mikroklimatem: vysokými teplotami během dne, nízkou teplotou v noci a vysokou vlhkostí, kterou přináší vítr od Karibského moře. Toto klima urychluje chemický proces interakce sudu s alkoholem a výrazně zrychluje a zintenzivňuje proces zrání. Již v roce 1889 získaly rumy Carúpano první medaile na výstavě v Paříži. Od té doby získávají ocenění pravidelně. Jen od roku 2004 to bylo více než 40 medailí.
Doporučení
Vychutnávejte na ledu s plátkem pomeranče nebo zástřikem pomerančové kůry. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.