Popis
Barva: Mahagonově zlatá
Aroma: Nádherné sladké se stopou kouře, karamelu, dřeva a vanilky
Chuť: Krásně máslová, dlouhotrvající, vystupují v ní tóny dřeva, čokolády, vanilky a kávy
Destilace
Lokálně pěstovaná cukrová třtina se vylisuje, nechá se prokvasit a vydestiluje se na pot stillu.
Zrání
Tento rum je vyroben speciální metodou, kdy rum nezraje v sudu, ale se sudem. Bílý rum je po destilaci uložen do velkých skleněných demižonů s chipsy z amerického bílého dubu, které si značka Mhoba sama nařezala a vypálila. Po maximálním využití tohoto „glass cask" neboli „skleněného sudu" je rum ještě přemístěn k druhému zrání do sudů, které dříve obsahovaly jihoafrickou whisky.
Příběh
Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.