Popis
Aroma/Chuť: Vynikající ovocné tóny cukrové třtiny, vanilky, ananasu a banánu
Destilace
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání
Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez, v sudech z amerických bílých dubů, ve kterých zrála dříve americká whiskey. Rum Zacapa La Doma Heavenly Cask Collection je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o stáří 6 a 23 let. Rumy jsou následně pečlivě míchány a ještě jednou již smíchné stařeny 1 - 2 roky taktéž v dubových sudech.
Příběh
Jeden ze čtyř zástupců nebeské kolekce rumů Heavenly Cask Collection. Další se budou vydávat se čtyřletým odstupem.
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.