Popis
Barva: Jantarová
Aroma: Příjemná po dřevě, vanilce a kouři
Chuť: Karamelizované banány, jemně pepřová hřejivost a dotek nasládlého dubu
Destilace
Dle zákona musí být rum v Guatemale destilován z fermentovaného medu ze šťávy z cukrové třtiny, což je v podstatě tmavý, koncentrovaný sirup. Med se vyrábí filtrací čerstvé šťávy z třtinového cukru a následným vyvařením vody do míry, kdy šťáva obsahuje přibližně 72 % cukru. Z logických transportních důvodů se používá pouze cukrová třtina vypěstovaná v Guatemale. Destiluje se metodou kontinuální destilace.
Zrání
Zraje metodou solera ve vypálených sudech z amerického bílého dubu, které byly použity pro výrobu Bourbon whiskey. Část rumů ve směsi (asi 30 %) zraje v sudech po sherry. Délka zrání je až 8 let.
Příběh
Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodli začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Rumy Botran zrají v sudech z bílého dubu, kde také zrají.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.