Popis
Barva: Měděná s růžovými odlesky
Aroma: Nasládlý projev pomeranče, kávy a vanilky, doplněné o náznak višní a karamelu
Chuť: Příjemná s náznakem kávy a kakaa, pak přejde na koření a diskrétní lesní ovoce v samotném závěru
Destilace
Rum Explorer Dominican Republic destilovali v palírně Alcoholes Finos Dominicanos. Jedná se o lihovar slavnostně otevřený v roce 2010, v jedné z hlavních zemědělských společností ve výzkumu a vývoji. Nachází se v ST Pedro de Macoris. Lihovar je velmi oddaný sociálním a environmentálním kritériím, což dokazuje 97 % certifikací ekologicky odpovědné a soběstačné společnosti v energetice díky použití třtinové bagasy v destilačních kotlích.
Zrání
Tento rum z Dominikánské republiky zrál několik měsíců ve sklepích Chateau du Breuil. Jedná se o směs 3letého rumu zrajícího v sudech po portském víně a 8letého rumu zrajícího v amerických dubových sudech. Tento proces mu přináší pocit sladkosti medu, vanilky a černého ovoce.
Příběh
Chateau du Breuil je jedna z nejprestižnějších palíren calvadosu (kalvados) ve Francii, jenž vyrábí luxusní Calvados Pays d'Auge Château Du Breuil. Palírna Chateau du Breuil se pyšní tím, že díky jejich calvadosům objevíte skutečný symbol gurmánského dědictví regionu Normandie. Calvadosy Chateau du Breuil se na Světových soutěžích calvadosu umísťují takřka pokaždé na stupních vítězů. Pokud navštívíte tuto palírnu vždy na vás dýchne kouzlo francouzské preciznosti, elegance a smysl pro honosnost.
Doporučení
Dopřejte si jej čistý nebo na ledu. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.