Popis
Jedinečná degustační sada Flor de Caña obsahuje celkem šest 0,025l vzorků:
- Flor de Caña 4 Extra Seco – Silné aroma s ořechovým a květinovým nádechem uvítá krémovou, velmi jemnou chuť oříškového nádechu, silné mocca kávy a exotické vanilky.
- Flor de Caña 5 Añejo Clásico – Jantarový rum jemného máslového aroma ořechů a lehkých stop karamelu plynule přecházející v pomerančovou kůru, hnědý cukr a pepř. V chuti převládá opět jemný máslový karamel s kapkou pomeranče a pepře.
- Flor de Caña 7 Gran Reserva – Sedmiletá reserva sladké, mírně kořenité vůně vanilky, karamelu a medu. Na patře je měkká a hedvábná. Zpočátku s medem, vanilkou, kokosem a zkaramelizovanými ořechy okořeněnými dubovým dřevem a kakaem.
- Flor de Caña 12 Centenario– Tento 12letý rum jiskrně brilantního jantaru se na nose představí nasládlým aroma po máslovém karamelu, zlatavém medu, čokoládě a dřevité vůni dubu. Chuť je hladká, perfektně vyvážená s jemnými dubovými podtóny a stopou karamelu, exotického ovoce, nugátu a sladkých, šťavnatých příchutí šťávy cukrové třtiny, jenž dohromady nabízí prvotřídní vyrovnanost a delikátní zakončení.
- Flor de Caña 18 Centenario – Rodinný rum z Nikaragui plný ořechově karamelového aroma a ontenzivních tónů vanilky a koření, s dlouhou, extra hladkou dochutí.
- Flor de Caña 25 – Jantarově zbarvený exkluzivní rum s náznaky vanilky, dřeva a tmavého kakaa na nose. V hladké chuti nabízí luxusní tóny ovoce, mandlí a karamelu s nádechem sladkosti, který přetrvává v dlouhém máslovém provedení.
Příběh
Rum Flor de Caña byl poprvé vyroben v roce 1890 ve městě Chichigalpa, Nikaragua. V těch dobách se mladým rumem oslavovalo ukončení sběru cukrové třtiny. Lépe chutnající starší rumy si ukládali a užívali majitelé továrny na zpracování cukrové třtiny. Jelikož kvalita stařených rumů se rozšířila i mezi běžné lidi, byla v roce 1937 založena firma Compañia Licorea de Nicaragua, která se právě zaměřila na produkci kvalitních stařených rumů. Flor de Caña je vedoucí značkou rumů ve Střední Americe. Vyrábí se ve městě Chichigalpa v Nikaragui výhradně z přírodních surovin a je to pětkrát destilovaný rum. Je stařený metodou Slow-Aged v sudech z amerického bílého dubu, ve kterém předtím zrály americké bourbon whisky. Flor de Caña se vyrábí časem ověřenou metodou a podle původní rodinné receptury. Tradičně vysoká kvalita přinesla pro rumy Flor de Caña více než 100 mezinárodních ocenění za kvalitu a chuť.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.