Popis
Barva: Bohatá kaštanová mahagonová barva, křišťálově čistá bez sedimentu
Aroma / Chuť: Chuť přináší to, co slibuje komplexní aroma, počínaje výbuchem klasického hnědého cukru Demerera, melasy a karamelu. Následují kůry, tabák, sušené sultánky, muškátový oříšek, hřebíček, cassia a měkký dub. Závěr je mimořádně hladký, komplexní a přetrvávající.
Destilace
Pusser’s se spoléhá na přirozené kvašení v otevřených kádích, kde kvasinky ve vlastním prostředí kvasí na cukry. Třístupňová fermentace se provádí po dobu 72 hodin.
Zrání
Směs rumů z destilerií v Guyaně a Trinidadu je silně ovlivněna stoletými dřevěnými destilacemi, jakožto důležitou složkou správného „námořnického rumu". Každý rum je ručně vybrán pro svou individuální hladkost, chuť a jemnou hloubku - vytváří dokonalou rovnováhu mezi „estery" a „kongenery". Výsledná směs je stařena patnáct let v sudech z dubového dřeva. Plná, bohatá chuť je přirozená, nepřidávají se žádná aromatizační činidla.
Příběh
Ručně destilovaný v malých šaržích. Jedná se o skvělý, mnohými vyhledávaný a limitovaný 15 letý rum, který získává další a další ocenění.
Námořníci britského námořnictva dostávali tradičně od roku 1655 až do 31. července 1970 denní příděl rumu. Tuto dávku vždy vydával purser, z čehož vznikl pusser, neboli lodní skladník. Před vynálezem hustoměru se kvalita rumu měřila vsypáním trochy střelného prachu a zapálením. Pokud se směs vznítila, byl rum tzv. "at proof" nebo-li průkazný. Pokud ne, mohl se Pusser ocitnout v moři.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.