Popis
Chuť: Sladkými třešněmi ochucená cola
Přírodní ingredience: Vzniká botanickým vařením a mícháním rostlinných látek, jakými je zázvor, skořice, a muškátový oříšek se šťávou z třešní
Doporučení
Tuto sladkou, třešněmi ochucenou colu si nejlépe vychutnáte na ledu. Ve skleničce s destiláty se výborně projeví na bourbonu nebo blendované whisky a se všemi typy melasových rumů. Jednoduše do sklenice nalijte destilát, vložte několik kostek ledu a přelijte colou v poměru 3:1. Pro konkrétní tipy doporučujeme stáhnout průvodce párováním Fentimans.
Výroba
Cherry Cola se vyrábí botanickým vařením a mícháním rostlinných látek, jakými je zázvor, skořice a muškátový oříšek se šťávou z třešní. Plody třešně jsou součástí čeledi Rosaceae, která zahrnuje také mandle, broskve, meruňky a švestky. K dispozici v mnoha druzích, dva druhy, které se běžně konzumují, jsou divoká nebo sladká třešeň Prunus avium a Prunus Cerasus.
Vyrobeno za použití osvědčeného botanického procesu vaření, všechny přírodní ingredience jsou vyluhovány, umně smíchány a fermentovány po celých 7 dní pro nepřekonatelnou kvalitu a bezkonkurenční chuť. „Botanically Brewed" není módní označení, které používá Fentimans pro marketing; je to technika výroby nápojů prémiové kvality, která je předávána z generace na generaci rodiny Fentimans od roku 1905.
Příběh
Více než 100 let od založení je podnik stále v rodině Fentimans, nyní ve vlastnictví Eldona Fentimanse, pravnuka Thomase. Ve výrobě lahodných přírodních nápojů stále používají vícestupňovou techniku botanického vaření. Procesy jsou však aktualizovány a nápoje jsou nyní syceny oxidem uhličitým ještě před plněním a pasterizací, aby se prodloužila trvanlivost produktu. Jedna věc, která se však nezměnila, je vynikající kvalita, řemeslné zpracování a nepřekonatelná chuť nápojů Fentimans.