Popis
Barva: Průsvitná nažloutlá
Aroma/Chuť: Výrazné hořké mandle
Doporučení
Sirup lze použít jednoduchou aplikací do kávy, sodovky a nebo koktejlů. Nejznámějším receptem je Mai Tai, ale zkuste zkombinovat 2 cl MONIN Almond s 2 cl MONIN Glasco Lemon sirupem v sodovce a výsledkem budete překvapeni!
Typy na koktejly:
- Ledový mandlový čaj - do vysoké sklenice s ledem nalijeme šálek černého čaje a přidáme 2 cl Monin Almond, zamícháme a servírujeme.
- Horká mandlová čokoláda - do horké čokolády nalijeme 2 cl Monin Almond, zamícháme a ozdobíme šlehačkou.
- Mandlový fizz - do šejkru nalijeme 1,5 cl Monin Almond, 4 cl ginu a 2 cl citronové šťávy, silně zatřeseme a poté přecedíme do vysoké a vychlazené sklenice s ledem, dolijeme sodou a ozdobíme plátkem citronu.
Příběh
Mandle je plodem mandloně známé pro své voňavé růžové a bílé květy. Chuť sladkých mandlí je jemná a lehce nasládlá. Běžně se mandle a mandlový sirup používá k pečení cukrovinek, do marcipánu a do tradičního evropského a středomořského cukroví.